Duidelijke stappen voor het beste resultaat

Bij iedere tuinaanleg is het belangrijk alles helder te hebben voordat er een schop de grond in gaat. Lees verder over hoe wij dat aanpakken.

Onze werkwijze begint met een eerste kennismaking

01. Kennismaking

Een tuin is voor iedereen anders. Er zijn veel verschillende wensen en ook meningen over wanneer een tuin mooi is. Daarom is het voor mij belangrijk de juiste vragen te stellen en goed naar u te luisteren. Zo maak ik een inschatting van uw smaak en weet ik wat u van uw tuin verwacht. En heeft u al een budget in gedachte? Dan bespreken we dat gelijk natuurlijk.

Voor een kennismaking kom ik graag bij u langs. Dan zie ik gelijk uw tuin en huis.

02. Ontwerp

Na de kennismaking houden we samen contact. Wanneer het goed voelt voor u, beginnen wij met het ontwerp. Dit start met het inmeten van de tuin en het inventariseren van bestaande beplanting, bomen, bestrating en andere inrichting waarmee we rekening moeten houden. Zo maken we een goede basis voor het ontwerp.

Wat uw tuin nodig heeft
Daarna start het ontwerpproces waarbij uw wensen en verwachtingen centraal staan. Ik kijk naar wat de tuin daarvoor nodig heeft, wat bij het huis past en vertaal dit naar een goed ontwerp. U ontvangt dit uitgetekend in tweedimensionale vorm. Graag kom ik het ontwerp bij u thuis toelichten.

Stap twee van de werkwijze van Booltink Hoveniers is het maken van een passend tuinontwerp
Stap drie van onze werkwijze is het realiseren van het tuinontwerp

03. Realisatie

Na de ontwerpfase kan de tuin aangelegd worden. Wij pakken maar één project tegelijk aan. Dus ons hele team werkt in één aaneengesloten periode aan uw tuin. Zo kunnen we ons volledig focussen op uw project voor het beste resultaat.

Van planning tot oplevering
De planning stem ik nauwkeurig met u af en ik vertel wat u kunt verwachten. Ruim voor de aanlegperiode starten we met de voorbereidingen. Ik neem dan contact met u op om de laatste dingen door te nemen. Tijdens de realisatie ben ik zelf bijna elke dag aanwezig en ben dus ook uw directe aanspreekpunt.

04. Nazorg

Na de opleverdatum stem ik met u af in hoeverre u graag nazorg wilt voor uw tuin. Dat kan een kort advies zijn tot aan een tweejaarlijks onderhoudsplan uitgevoerd door ons team. Met het maken van  het tuinplan is al nagedacht over hoeveel onderhoud de tuin nodig heeft. Dus u komt niet voor verassingen te staan.

De laatste stap van onze werkwijze is de nazorg van de tuin

Soms is een ontwerp niet nodig

Gaat het om een kleine opknapbeurt of een heel specifieke vraag? Dan is een ontwerp vaak niet nodig. In dat geval plannen we de werkzaamheden meteen in.